| Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline | |
|
+13radosav.lekovic@t-com.me MIGO stanija markomadzgalj Milan Joksimovic Vlado CETNIK Slobo igor mirko Kosta Radisa cezarion 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Kosta
Godina : 55 Mjesto rodjenja/boravka : Moskva Reputation : 30 Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Pet 30 Jan 2009 - 7:20 | |
| Pao snijeg u Barice ne pomazu ni svitice, nit priglavci nit vunjene dodji mala ti kod mene. Pa ti nece ladno biti sa mnom ces se i znojiti. Spasavaj se od studeni u zagrljaj idi meni.
Poslednji izmenio Kosta dana Sub 31 Jan 2009 - 19:13, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
cezarion
Mjesto rodjenja/boravka : Beograd Reputation : -4 Datum upisa : 11.07.2008
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Pet 30 Jan 2009 - 0:09 | |
| Коста, скидам капу за стихове...ова о БАЈИ ме насмијала а онда сам се сјетио да сам је слушао на неком весељу у Стожеру, богами је било давно. Попамтио си финих стихова. Ево, сјетих се и ја да сам тада у Стожеру присуствовао правом поетском "двобоју", неко је запјевао: "Ја блишковске газим баре и стожерске љубим гаре"!
А један, из истих стопа је "одгворио" и запјевао ову:
" Какав Стожер, какве трице у Барице госпођице". | |
|
| |
Kosta
Godina : 55 Mjesto rodjenja/boravka : Moskva Reputation : 30 Datum upisa : 27.12.2008
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Čet 29 Jan 2009 - 23:32 | |
| Ako mala imas volje u Pavino dodji Polje. Ako ti se tu ne svidi do na Kovren ti izidi. Da te ljubim moja mila nebi dzabe dolazila. | |
|
| |
Kosta
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Uto 27 Jan 2009 - 22:52 | |
| U svakom slucaju je dobro. Bitno je da se ljubi pa da li u Kovrenu, Bliskovi, Stozeru ili u bilo kom mjestu Vranesa veoma je pozitivno. Pjesma neka ostane u redovima izvornih pjesama da se dugo pjeva a omladina da obavezno ispunjava smisao ove izvorne pjesme radi napredka ovoga kraja. a pazi sad ovo: misli mala da sam iz Barica a ja BAJA iz Vitkovih staja | |
|
| |
cezarion
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Uto 27 Jan 2009 - 0:03 | |
| Ima jedna, cini mi se da ide ovako: "Ja bliškovske gazim bare, da kovrenske ljubim gare" A može i drukčije, recimo ovako: "Ja kovrenske gazim bare, da stožerske ljubim gare" E jedino ne znam koja je izvorna, odnosno prva... | |
|
| |
Kosta
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Ned 25 Jan 2009 - 1:35 | |
| Selo moje krsu goli za tobom me srce boli za tobom mi dusa vene pozdravljam te moj KOVRENE | |
|
| |
Radisa
Mjesto rodjenja/boravka : Lekovina/Beograd Reputation : 10 Datum upisa : 03.08.2008
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Pet 23 Jan 2009 - 22:43 | |
| Kole, ova o klecanju je dosad najbolja nijesam cuo za nju! Iz kolibe noge vire, sta to radis Radomire? Udavaj se mrkocela, da se mice zlo iz sela! | |
|
| |
Kosta
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Sre 14 Jan 2009 - 1:23 | |
| na Zuberu mala klece da je vjetar ne sijece | |
|
| |
cezarion
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Sub 15 Nov 2008 - 14:44 | |
| Ne mogu da vjerujem da niko ne zna za ove stihove. Mozda nekom nije prijatno da sebe stavi u kontekst pjesme, pa cuti iako je zna. Evo, da je dovrsim.
"Mala moja na jade ti dani, sto ce tebi momci skolovani. No ti uzmi mene cobanina kojega me zanima planina"
Svi smo mi, manje vise, cobani. | |
|
| |
cezarion
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Uto 11 Nov 2008 - 13:07 | |
| Radisa, samo da znas da cu te prijaviti administratoru! Da te kazni zbog ovakvih pjesama! Nije lijepo pominjati klanje, prolijevanje krvi...i slicno | |
|
| |
Radisa
Mjesto rodjenja/boravka : Lekovina/Beograd Reputation : 10 Datum upisa : 03.08.2008
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Ned 9 Nov 2008 - 13:56 | |
| Pa evo sjetih se jedne brdsko-erotske:
"Rekla mala pile klati, rekla mene noge dati!?"
ps. nemojte previse vulgarne | |
|
| |
cezarion
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Pet 7 Nov 2008 - 2:03 | |
| Dobra je ova gore, samo moze nekog da cudi kako su Pavinopoljci dozvolili Lekovljanima da im ljube djevojke u sred Pavinog Polja....ha ha... "Mala moja na jade ti dani, sto ce tebi momci skolovani?"
Ko zna nek nastavi!! | |
|
| |
kvisko Gost
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Sre 5 Nov 2008 - 12:02 | |
| "Ako mala imaš volje u Pavino dođi Polje. Pa da vidiš moj golube Lekovljani kako ljube." |
|
| |
cezarion
| Naslov: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline Sre 5 Nov 2008 - 1:23 | |
|
Poslednji put izmenio cezarion dana Ned 7 Feb 2010 - 0:50, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline | |
| |
|
| |
| Izvorne pjesme iz Vraneša i okoline | |
|