sekule
Godina : 50 Reputation : 6 Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: Pećine, vrhovi i interesantna mjesta u Vranešu Ned 19 Okt 2008 - 18:42 | |
| Poštovani, baš naprotiv, toliko ima pećina, jama i ostalog koje nažalost nisu nigdje obilježene. Recimo i u Vergaševićima ima jedna ogromna pećina, na izvoru Ćehotine nekoliko a u kanjonu Stožernice takodje nekoliko samo nažalost ništa od toga nije označeno čak ni na vojnim kartama. Recimo ta Žuta pećina ovo mi je prvi put da čujem za nju, ako bi ste mi nešto bliže kazali mnogo biste mi pomogli u njenom lociranju. | |
|
cezarion
Mjesto rodjenja/boravka : Beograd Reputation : -4 Datum upisa : 11.07.2008
| Naslov: Re: Pećine, vrhovi i interesantna mjesta u Vranešu Sub 18 Okt 2008 - 14:00 | |
| - sekule ::
- Planirao sam da u što skorijoj budućnosti posjetim, popišem i ovdje postavim koordinate za sve pećine na području Vraneša. Osim ovoga htio sam da svaki vrh takodje obidjem, trasiram najbolji put za njih i takodje popišem koordinate i visinu svaki, i zbog toga mi je potrebna pomoć vezana za njihovo nalaženje.
Mislio sam da vidim u što skorijoj budućnosti pokrenem ino turizam u tom području, pa me sve legende, mitovi i ostale priče vrlo interesuju. Recimo jedna od interesantnih je i Markov kamen (navodno dobio ime po Marku Kraljeviću)... navodna crkva na Krstačama... Usput ja sam iz Pavinog Polja. Odlicna ideja. Ako ste iz P.Polja, onda vam nije potrebna posebna pomoc da pecine nadjete i obidjete. Mislim da jedino Novakovica pecina moze turisticki biti atraktivna. Mozda i Zuta pecina, ali za sada se pouzdano ne zna kako izgleda njena unutrasnjost, kolika je itd. U nju nije jos niko zavirio jer se nalazi visoko, na litici, iako se prica da je prije stotinak godina jedan radoznali mjestanin uspio da se popenje, pricao je da je pecina ogromna, da je vidio vodu, jezero i svasta jos... Obje su nedaleko od Vranstice... | |
|
sekule
Godina : 50 Reputation : 6 Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Pećine, vrhovi i interesantna mjesta u Vranešu Pon 13 Okt 2008 - 16:41 | |
| Planirao sam da u što skorijoj budućnosti posjetim, popišem i ovdje postavim koordinate za sve pećine na području Vraneša. Osim ovoga htio sam da svaki vrh takodje obidjem, trasiram najbolji put za njih i takodje popišem koordinate i visinu svaki, i zbog toga mi je potrebna pomoć vezana za njihovo nalaženje. Mislio sam da vidim u što skorijoj budućnosti pokrenem ino turizam u tom području, pa me sve legende, mitovi i ostale priče vrlo interesuju. Recimo jedna od interesantnih je i Markov kamen (navodno dobio ime po Marku Kraljeviću)... navodna crkva na Krstačama... Usput ja sam iz Pavinog Polja. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Pećine, vrhovi i interesantna mjesta u Vranešu | |
| |
|