Odrastao sam na Vijencu, tamo sam napravio svoje prve korake. Koliko sam ogrebao šerpi i koliko skinuo skorupa sa kalica broja se ne zna. Vijenac se nalazi u Stožeru, prostor nedaleko od izvora zvanog BUBANJUSA, ili mjesta zvanog BUBANJSKO BRDO. Iduci od Bubanjskog brda prema ponikvicama ide se preko Vijenca. Iduci u tom pravcu Vijenac se sa svoje lijeve strane spusta do livada koima je naziv Stubo. Sa svoje desne strane vijenac se naslanja na Markovu livadu. Markova livada je danas zarasla u gustu smrčevu šumu. A nekada davno je bila njiva. Tu je moja baba Bojana žnjela zito. Na vrh Vijenca se nalazi Grbin krs koi je dobio ime po plemenu Grba koi tu i danas zive. Tako iduci preko Vijenca izlazi se na Palež. To je jedan proplanak đe su se čobani i čobanice sakupljali i druzili. Tu se nekada čujala pjesma momaka i đevojaka. Danas je taj proplanak skoro zarastao u šumu. Nema više ni čobanica ni čobana a ni njihove pjesme i natpjevavanja. A preko Paleža i ispod Cokinog krsa se izlazi na ponikvice i put koi spaja Stožer sa Bliškovom DRAGO MI JE I NA TO SAM PONOSAN, KADA DRUGI PIŠU DA SE NA VIJENCU NALAZI KATUN VELIKOG GAZDE, PLEMENITOG I POSTENOG ČOVJEKA LAZARA LALA VUKOVIĆA POŠTO SAM JA JEDAN OD NJEGOVIH POTOMAKA
Poslednji put izmenio MIGO dana Sub 6 Apr 2013 - 21:32, izmenio ukupno 2 puta
STOZER
Mjesto rodjenja/boravka : ...mali gradic u maloj zemljici... Reputation : 2 Datum upisa : 17.01.2009
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Sre 4 Avg 2010 - 14:08
Vukovici pisite i postavite koju sliku,nemojte samo da gledate iz prikrajka ja sam ocekivala da vijenac prestavite svijetu u pravom svjetlu.
STOZER
Mjesto rodjenja/boravka : ...mali gradic u maloj zemljici... Reputation : 2 Datum upisa : 17.01.2009
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Sub 12 Jun 2010 - 9:06
"grancarevac" svaka ti cast i hvala ti sto si ovo postavio da ljudi vide ljepotu i toplotu ovog kraja,blaga i nasmijana lica postenih starina....hvala ti puno i u njihovo ime,plemenitost si imao od koga naslediti, svaka ti cast..
grancarevac
Godina : 55 Mjesto rodjenja/boravka : -- Grancarevo -- Reputation : 0 Datum upisa : 17.08.2009
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Čet 3 Jun 2010 - 0:04
мој мали допринос , слике нису само са Вијенца има нека из Дере и неколико из Гранчарева.
STOZER
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Sub 24 Apr 2010 - 8:56
Ma koliko bila okorjela nečija ćud, rastopit će se na vatri ljubavi. Ako se pak to ne promijeni, znači da vatra nije bila dovoljno jaka. (Ghandi)
ovaj forum je skoro pust postoji li nacin da nam clanovi dolaze, a ne odlaze VRANESANI ako vas uopste ima ovo je bruka,ispade da su ovdje sve bili foliranti dok se ne pridruzise osobe kojima se imena nezna koje gaze porijeklo i sta vec sve ne.Uspjeli su u namjeri mislim da su sada jaki "bogatiji" kao "ljudi".Ako ovako bude u narednom periodu i ovo ce biti jedna od poslednjih poruka koje pisem na ovom mjestu,jer nema potrebe da se stidim vranesana kroz "dva lika" ko zna cija.
ADMINISTRATORE......
SRAMOTA AKO JOS NEKO ZNA ZA TAJ POJAM
STOZER
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Pet 23 Apr 2010 - 15:26
Vukovicu lako li odustade,da su tvoji pretci tako odustajali od svega za cim bi neko posegnuo ti Vijenca ne bi gledao.Kad si vec postavio ovu temu i pomenuo ovo posebno mjesto onda ga predstavi kako dolikuje jednom Vukovicu i potomku cuvenoga djeda Lala,procitace neko kome ce sve ovo znaciti mnogo,a ova lokalna prepucavanja zanemari..
STOZER
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Pon 1 Mar 2010 - 10:43
Darko gdje nestade,svi ocekuju nesto novo,a tebe nema.Pozdrav.
Radisa
Mjesto rodjenja/boravka : Lekovina/Beograd Reputation : 10 Datum upisa : 03.08.2008
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Sub 20 Feb 2010 - 21:53
Voda Bubanjusa nedaleko od Vijenca a ispod Bubanjskog brda po kome je i dobila ime!
Radisa
Mjesto rodjenja/boravka : Lekovina/Beograd Reputation : 10 Datum upisa : 03.08.2008
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Sub 20 Feb 2010 - 20:35
Vijenac snimljen sa Bubanjskog brda 2006. god.
Nekadašnji katun na Vijencu pokojnog Lala i Ruže Vuković. (na proplanku su sve do 1990-ih bili ostaci koliba)
Poslednji put izmenio Radisa dana Sub 20 Feb 2010 - 22:38, izmenio ukupno 2 puta
Radisa
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Uto 16 Feb 2010 - 16:45
Darko Vuković ::
DOBRODOŠLICA ZA SVE LJUBITELJE RAJA NA ZEMLJI
Pozdrav za Darka!
Poslednji izmenio Radisa dana Sub 20 Feb 2010 - 22:08, izmenjeno ukupno 1 puta
Radisa
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Uto 16 Feb 2010 - 16:44
neco ::
E pa hvala STOZER. Sad mi je jasno Darko Vukovic je sa Vijenca, a Vijenac je deo Stozera. Ima li kakva fotografija sa Vijenca?, reke Bubanjuse?, ...
Poznajem ja dobro taj kraj Stozera i postavicu jos koju sliku, ali sada zurim pa cu veceras.
STOZER
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Uto 16 Feb 2010 - 11:41
Ja trenutno neman slike mozda ce ih Darko imati i samo jedna mala ispravka Bubanjusa je voda-izvor-vrelo ne rijeka imate njene slike ovdje Radisa ih je postavio u temi STOZER NAJLJEPSI KARAJ.Pozdrav.
Gost Gost
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Uto 16 Feb 2010 - 10:49
E pa hvala STOZER. Sad mi je jasno Darko Vukovic je sa Vijenca, a Vijenac je deo Stozera. Ima li kakva fotografija sa Vijenca?, reke Bubanjuse?, ...
STOZER
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Uto 16 Feb 2010 - 10:31
Posto Darko trenutno nije odgovorio,ja cu okusatida dam odgovor koji ce on ako nadje za shodno korigovati.VIJENAC se nalazi u Stozeru, prostor nedaleko od izvor zvanog BUBANJUSA ili mjesta koje se u narodu zove bubanjsko brdo.Na vijencu se nalazi katun potomaka velikog gazde,plemenitog i postenog covjeka Lala Vukovica.Svake godine od ranog proljeca do kasne jeseni porodica Vukovic zivi na vijencu,dolaze sinovi,kceri,unuci,praunuci i rodbina cuvaju uspomenu na podosnog prandjerda-djeda Lala,obilaze vijenac i cuvaju ga od zaborava, sto nam pokazuje i Darkov priimer.Pozdrav.
Gost Gost
Naslov: pitanjce Pon 15 Feb 2010 - 16:36
Pomoz bog Stozerani! Nisam sa Stozera, pa se pitam "Gosn Darko, ovaj drugi deo iz naslova teme -VIJENAC, na sta se tacno odnosi?"
STOZER
Naslov: Re: STOŽER-VIJENAC Pon 15 Feb 2010 - 15:15
Darko svaka ti cast,djedovina se ne zaboravlja.Veliki pozdrav.
Darko Vuković
Mjesto rodjenja/boravka : podgorica Reputation : 0 Datum upisa : 06.02.2010